Tuesday, 28 June 2011

selamat tinggal .

ini sambungan cerita bulan madu


“errr cleaning ? “ sapa makcik separuh umur tersebut sambil menguyah cili api

“five minute please” jawab Enrique

“cleaning” beritau Enrique padaku


Fuhhh lega aku pruuuuutt kentutku terlepas . Enrique pula hanya tersenyum sinis padaku
bongok betul memalukan aku jelah kau ni kentut , demm !
                                                                                             



“sayang, nanti dah sampai sana jangan nakal nakal ya, ingat pesan abang”

“iye iye saya janji saya akan nakal nakal di sana hek3”

“Apa , nak kena ni ? “

“Sayang gurau jelah, he he he”

Itulah kali terakhir aku berjumpa abang , rindu aku padanya membuak buak bagaikan 
orang yang tak sabar menanti malam pertama , kui3 haip ape yang aku merepek ni , 
hmm minggu depan dapatlah aku pulang ke Malaysia setelah aku 
menghabiskan masa selama empat tahun disini ..


Hari yang ku nanti nantikan telah pun tiba


Ting tong . . .


Bersambung. . . .

Hero

Semalam aku tengok cerita apa tah , haa Sniper tajuk dia
best cerita dia , sedap gila . ceritanya pasal polis dua orang rakan, 
rakan tak rakan sangat lah kan mereka berdua terel dan professional 
dalam tembakan hendap tapi antara dua orang tu aku lagi suka Ling Jing (namo eh) 
dia lagi terel kot pichuww pichuww bapak ah terel gila .


Disebalik cerita tu maksud tersiratnya ialah tak perlulah kita mencemburui
orang lain , masing masing punya kelebihan dan kelemahan sendiri.


Part part last sekali tu aku suka betul Ling Jing say "I Love you Ain" haha alala
shukanya lol . Boleh pulak an main tembak tembak tapi yang pasti 
alamak Ling Jing mati ! tapi dia tetap penembak hendap yang terhandal hek3


Boleh tak kalau aku nak jadi macam tu jugak ? peh bapak best dapat pegang
tonny guns "peng peng peng" fuhhh macho gua beb hah ha

ha yang bawah sekali tu Ling Jing aku handsome kan

Monday, 27 June 2011

bulan madu



Terjaga saja dari tidur aku terus bangun dan bangkit ke bilik air . 
membersihkan apa yang patut, cuci apa yang perlu , buang apa yang harus . 


Hiarghhh aku mengeliat krukh kerakh sedap je dengar tulangku menyanyi , 
adoi sakit pulak tulang belakang aku nie , heish dah tua sangatkah aku ni .


“selamat pagi” aku menoleh dan hanya tersimpul senyuman kambing.

“Puas ? “ tersengih cem kerang busuk

“Kenapa tak kejut saya ?” tanya diriku

“abang malas kejut, tengok sayang lena je tidur” sambil tersenyum dengan kasih sayang

“abang dah serapan ke ?”

“belum lagi , tunggu sayang la nak mam sekali”

Tuk tuk tuk . . .

Pintu bilik 920 penginapan hotel Royal Adelphi kedengaran diketuk

Tuk tuk tuk . . .

“abang  !! “ aku berkerut cemas

Enrique menuju perlahan ke pintu membaca jampi serapah puh puh . . .

“errr “


Bersambung. . .

Sunday, 26 June 2011

makcik tiri

Aku mempunyai seorang macik yang bernama kun kun . dia comel la tapi bengis
cem kerebau ! pernah sekali dia tengking atuk sebelah rumah jiran kami sampai
masuk ICU atuk tuh gara gara kerana atuk tu batuk terlalu kuat .


semalam aku terlanggar kaki dia semasa dia nyenyak tidur di siang hari
tak sengaja kot nak langgar , dah la perempuan tido melengko
macam kerbau dah aku tengok . peh dia punya hangin 
macam seledang nak mengawan ngan lembu fuhh




bodoh betul aku nak mengorok pun tak senang
hambik kau

adoi adoi macik, meon tak sengaja macik


Saturday, 25 June 2011

siput babi

Masa kecil kecil dulu aku suka main siput babi punya sengugut
bila aku cucuk dengan kayu je nanti dia dok diam pastu lambat sangat dia nak bergerak
itu yang membuatkan aku geram sangat sangat, comel sangat dah lepas main tu aku
 pijak pijak dia kasi lumat sedap je telinga dengar bunyi kruhk krikhh 


siput babi ni berjalan dengan perut cuba bayangkan manusia gerak
dengan perut ? alamat sampai bila bila pun kat situ jela .
selain itu siput babi ni haiwan khunsa ? eirk percaya atau tidak itulah realitinya
tapi an macam mana siput babi nak membiak ? entah 


kenapa babi bila berjalan dengan mak dia , dia tunduk muka ?
sebab dia malu mak dia babi . . salah !

kenapa siput babi jalan lambat sangat ?
sebab dia punya cangkerang tu besaq sangat . salah !

sebab dia dok pikiaq aku ni siput ke babi ? siput ke babi ? salah !
sebab dia berjalan sambil mengawan sebab tu lambat gila dia berjalan . salah !

habis apa yang betul nya ? entah 
jom skodeng bawah ni . . .


mak aih besaq giler bule pegang macam tu ja ?



tengok ni aku research siput babi benda alah ni keluaq sekali
menatang ni siput babi ka ?


Friday, 24 June 2011

cuti bab 2





























gedeganggg pintu ditutup ...



kamuu ni kann !!


baca bab 1 sekiranya belum baca lagi , sini


Thursday, 23 June 2011

eksiden

kringgggggggg . . 


ciss , baru nak mimpi geli geli potong stim betul lah 
err -.-

alamak 15 minit lagi pukul lapan , nak mandi tak sempat ni 
perjalanan 20 minit . matilah aku dah tiga kali termasuk hari ni aku lambat
dek kerana mengelabah bangun lambat tadi aku pun 
tak menyempat nyempat nak bersiap 

***

fuhh nasib baik ah, lambat lima minit je nasib Lebai tak masuk lagi selamat aku . 
dalam lif.. hmph apehal minah ni terpandang pandang terpegang pegang 
tersengih sengih cem badut dah gusi itam
gigi bersepah macam tong sampah 


"pahal mandang mandang ?" gertak aku sambil mengangkat kening
peh macam cakap dengan pintu ! bisu agaknya ?
aku pun tengok apa yang tak kena ngan diri aku ?
demm ! baju aku terbalik ?
peh rasa macam nak hantuk hantuk je kepala minah ni dekat dinding
rasa taknak keluar dari lif pun ada . sumpah aku tanak
 kerja sini lagi ! haha malu siott

stress ?

Apa yang kau akan buat kalau ko bosan atau tengah dok melangok 
sensowang tak tahu nak buat apa ? 
 selalunya aku dengar music , layan youtube ke tak pun main game
salah satu video yang aku bukak dan dengar


alar dengar yang awal awal je pun takpe 

lagu yang aku dengar ni mat salleh pun suka ouh
dia dengar terhangguk angguk kepala 
tak caya ? jom layan 


!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!
!

tadaaa



ha kan ? terangguk angguk tak bekedip mata dia tengok
kapoor bukak baju nari nari . haha

budak budak

Ada seorang budak perempuan dengan budak lelaki ni satu sekolah tambahan
satu kelas lagi , time tu guru tiada dalam kelas 
budak budak biasa la main lah kerjanya 
yang mereka tahu . 

Budak lelaki                :  woi perempuan rambut megi macam dawai hah hah ha
Budak perempuan   :  eh mak ko baru sembuh dari penyakit sawan kah ?
Budak lelaki                :  bangang aku cakap rambut ko megi macam dawai lah bodo
Budak perempuan   :  ape ? nenek ko jatuh motor ? 
Budak lelaki                :  gila la ko ni ! ? #@
Budak perempuan   :  nenek ko gila ? hah hah ha (berdekah dekah)  

sebenarnya budak lelaki tu cuba cari pasal dengan budak perempuan tuh 
lastly , dia yang jem sebab budak perempuan tu tak layannya dengan layanan yang 
cukup mantap, haha moral of this cerita kalau orang cuba mencaci anda

tak payah layan ! buang masa je , cuba cari idea untuk terbalikkan cacian dia 
menjadikan dia yang marah tak pun diam je buat muka toya 
confirm lama lama senyap jugak

buat muka cemni 




Wednesday, 22 June 2011

lembab dan pekak badak !

Hari ni aku nak bercerita tentang makcik yang bekerja di Sek Men Keb 
Dato' Hj Mohd Redza sekolah lama aku .
oiii makcik ni bukan makcik ni sorang jela boleh kata semua staff dekat 
pejabat tu lah

Aku masuk je bagi salam Assalamualaikum ? takde respond ? aku ase lah kan kalau lah Siti yang tengah berdiri tegak depan pintu tu confirm nya lah 
semua pandang macam nampak babie hik3
aku bagi salam lagi Assalamualaikum ? owh ada orang rupanya ingatkan 
badak badak babi 
yang tengah buat kerja tadi busy bebeno !


Aku        : saya nak ambil sijil :)
pakcik    : sekejap ya ,
macik     : abang pergi ambil sijil dalam almari tu ha 
                     (mak aih mengarah macam dia boss)
Aku        : sijil berenti sekolah tahun 2009 !



hai owang kalau dah lembab , lembab la kerja tu . dia ambik fail 2009 betul lah lepas tu dia bagi list name tahun lain ? 
peh bongok lak ai macik cilaka ni , bila aku cakap
eh ni bukan ni , takde nama saya pun , dia pie marah aku balik wei ?
bangang ye makcik ! dah salah tu ngaku jela salah, cakap macam macam pulak
bodoh punya macik bangang macam cilaka ! 


dah la bagi sijil salah , bila aku cakap eh salah ni 
ni bukan saya punya , dia boleh salahkan aku pulak ? bapak ah . eiii kalau macik tu
boleh bunting lagi woi memang ah
aku pijak pijak anak dia, tarik molot dia kasi comolot sama Tedung  
bodoh syal makcik uh dah la makan gaji perangai macam syaiton HAHA
kasi engko makan dengan babi bawu tau , bongok !

gambar sekadar hiasan




Tuesday, 21 June 2011

pasal semalam

Semalam member aku ajak keluar pergi ambik sijil berenti sekolah dekat sekolah la
and then after that keluar Seremban makan mcd lepas tu aku punya la
excited nak keluar sebelum hari tersebut 
aku dah riuh satu rumah nak keluar hari isnin semalam , 



lepas tu dah siap siap ah ni kemas rumah nak keluar punya pasal pukul 10 tu aku dah
siap semua kemas , kemas tak berapa kemas sangat lah, bersepah gak aku tengok
semalam hehe pastu dapat message ,
" weh Ain sorry la mungkin aku lambat sikit sebab nenek aku tulangnya patah
bla bla bla nanti aku call ko balik "
peh cam harem lak an wa dah siap siap eye liner tebal cem gajah dah ni
bule cakap cmtu ? okay la tunggu sekejap sampai kul 11 . .


takde pulak dia kol aku balik , aku message . and then "Ain soryylah keluar esok
jelah bla bla bla ayam aku mengandung  "eiii bongok syal dia nih kesian nenek aku 
melawa bagai nak rak baju tip top high clas spunya boleh tak jadi
harem betul takpe ah


bila esoknya pulak hari ni la, nasib baik kol awal awal cakap tak jadi 
kalau tak memang bunuh nenek kau idup idup menyusahkan owang je bongok 
haish 


Monday, 20 June 2011

cuti bab 1

Ketika berada dirumah . . 



Ting tong . . 














bersambung . . 



hai

Hello I have an ugly drawing like kids , hope you don't mind or alah cakap 

Melayu jelah senang hehe . Aku ada melakar simple coretan untuk dibaca dan ditonton 

Selamat Membaca :)


 

Aku tak kisah hingus meleleh sekali pun janji berkawan bio ler 

yang tak menyakitkan hati ye dok ? Orang kata cantik luar tak semestinya cantik dalam . hurm



macam ni ke ? entah aku pun men hentam je . 

hehe